Je vakgroep of team doorlichten op 1 A4-tje?

Ja, dat kan zeker. En je kunt het nog zelf doen ook. In mijn boek “Hoe dokters beter kunnen worden” introduceer ik in Deel 3 het begrip “sociale effectiviteit”. Daaronder versta ik de mate waarin een vakgroep of team erin slaagt om gemeenschappelijke doelen te bereiken. In dat deel van het boek reik ik een breed scala van inzichten en vaardigheden aan waarmee je met elkaar aan die sociale effectiviteit kunt werken. Daaronder een ‘quickscan’ om die sociale effectiviteit in kaart te brengen. Dat doe ik op één A4’tje. Een geweldig instrument om met je collega’s op een veilige en verbonden manier in gesprek te gaan over mogelijke verbeterpunten in de sociale effectiviteit van de groep. Je kunt er ook een dure consultant voor inhuren, maar dat is dus met mijn boek niet nodig. Probeer het eerst maar eens met dat A4’tje. Succes.

Hoe dokters beter kunnen worden is een uitgave van Laurens Baas Medicoaching — Maakt dokters samen beter | Kennedylaan 2, 3533 KH Utrecht