Review: Marije Schuur, kinder- en jeugdpsychiater

Ik vond vooral de eerste twee delen leuk om te lezen: helder begrijpelijk geschreven met duidelijke voorbeelden uit de praktijk, makkelijk leesbaar (hoewel ik wel wat moest wennen aan de lay-out in kolommen). Veel dingen (vooral uit de mindfulness hoek en communicatie) wist ik al wel, mogelijk ook samenhangend met het feit dat ik in de psychiatrie werk. De schrijver wijst je er vervolgens op dat je het misschien wel weet, maar ga je er ook bewust mee om? Daar zit wel wat in. Heb het gelijk in het verkeer toegepast (zoals geadviseerd). Daar viel wel wat te halen! En was vervolgens in de dokterspraktijk ook goed toepasbaar.

Deel 3 gaat vooral over het ziekenhuis en hoe daar zaken geregeld worden met historische achtergrond en de rol van dokters daarin en wat je als dokter anders kan doen. Aangezien ik niet in een ziekenhuis werk, heb ik dit met minder aandacht gelezen, maar de eerste twee delen waren voldoende nuttig genoeg, om het hele boek de moeite waard te maken! Hier kunnen (jonge) dokters (en andere professionals) wel hun voordeel meedoen om ze te beschermen tegen burn out.

–Marije Schuur,
kinder- en jeugdpsychiater

Hoe dokters beter kunnen worden is een uitgave van Laurens Baas Medicoaching — Maakt dokters samen beter | Kennedylaan 2, 3533 KH Utrecht