Review: Prof.dr. Peter H.J. van der Voort, intensivist en hoogleraar Health Care TIAS

Het boek van Laurens Baas ‘Hoe dokters beter kunnen worden’ omvat 3 delen. Het eerste deel helpt (jonge) dokters om zich in hun hoofd zo te ordenen dat de complexe omgeving in het ziekenhuis beheersbaar blijft. In het tweede deel gaat het om de samenwerking binnen het ziekenhuis zó te beschouwen en uit te voeren dat de arts effectief en constructief functioneert in die samenwerking. Het derde deel schetst meer de context en de historie hiervan, waarbinnen de arts in het ziekenhuis functioneert. De auteur put ruim uit zijn ervaring wat de onderliggende theorie concreet en boeiend maakt.

Jonge dokters maar ook meer ervaren dokters kunnen met dit boek hun voordeel doen. Het geeft verdiepend inzicht maar ook praktische handvatten om in de dagelijkse praktijk staande te blijven. De grote aantallen artsen met tekenen van ‘burn out’ geven aan dat er grote behoefte is aan een boek als dit waarin het omgaan met de complexe ziekenhuis omgeving en de bijzondere verhouding tussen medisch specialisten centraal staat.

 

—Prof.dr. Peter H.J. van der Voort,
intensivist en hoogleraar Health Care TIAS

Hoe dokters beter kunnen worden is een uitgave van Laurens Baas Medicoaching — Maakt dokters samen beter | Kennedylaan 2, 3533 KH Utrecht