Review: Rob Stevens, kwaliteitsspeler voor professionele ontwikkeling van medisch specialisten

Tijdens een korte vakantie heb ik me (onder andere) vermaakt met het boek. Het leest makkelijk en ik las het dus ook uit. Ik kreeg bevestigd wat ik na eerste diagonale lezing al vermoedde. Namelijk dat de eerste twee delen in het boek weliswaar voor en aan medisch specialisten zijn geschreven, maar dat die in feite voor iedere professional uitermate van toegevoegde waarde kunnen zijn. Mits je bereid bent te verkennen of het je iets kan opleveren wanneer je zaken die je lastig vindt eens anders benadert.

Dat geldt trouwens ook voor ervaren coaches en mediators, zoals ik er zelf een ben. Tijdens het lezen beleefde ik menige “o ja, da’s waar ook, zo zit dat” ervaring. Deel 3 in het boek is natuurlijk meer voor de insider, de ziekenhuisdokter, tot wie Laurens Baas zich in eerste instantie richt. Dat zet aan tot denken en prikkelt tot het nemen van meer regie in de organisatie om je heen.

Ik vond het ook voor mezelf heel verhelderend, want de ervaring van Laurens Baas in dit domein gaat een stuk verder terug en is ook nog eens breder dan de mijne! Wat mij betreft zou het een bestseller mogen worden, want veel mensen zouden er rechtstreeks of indirect baat bij hebben.

 

Rob Stevens
Oprichter en partner Q3 Consult,
kwaliteitsspeler voor professionele ontwikkeling van medisch specialisten

Hoe dokters beter kunnen worden is een uitgave van Laurens Baas Medicoaching — Maakt dokters samen beter | Kennedylaan 2, 3533 KH Utrecht