Review: Jan Kiewiet, Manager Ambulante Zorg SEIN

Met veel plezier heb ik je boek gelezen en las het vrijwel in één ruk uit. En dat is al een compliment wat betreft lees- en schrijfstijl.  Het is prettig leesbaar zonder al te veel vakjargon, geïllustreerd met herkenbare casuïstiek.

Ik als niet-dokter ben het boek gaan lezen alsof het ook voor mij als manager of psycholoog geschreven zou zijn. En dat werkt heel goed. Het boek zou net zo goed kunnen heten “hoe managers beter kunnen worden”, “ hoe psychologen beter kunnen worden” etc.

Ik heb in mijn loopbaan diverse malen jonge dokters en professionals in een soort van spagaat zien komen, diverse onderlinge conflicten meegemaakt en -eerlijk is eerlijk- me ook regelmatig gestoord aan de artsenattitude van jong en oud (en nog).

Tijdens het lezen van het boek betrapte ik mezelf erop een paar keer in mezelf te zeggen ‘dat is natuurlijk ook zo’. Met andere woorden het boek draagt bij aan begrip voor arts in organisatie en andersom.

Na het lezen ben ik direct begonnen aan het onkruid wieden in mijn eigen brein. Ik heb een paar snel-groeiers direct naar de groenbak verwezen!

Alle lof en waardering  voor dit boek!

—Jan Kiewiet, Manager Ambulante Zorg SEIN

Hoe dokters beter kunnen worden is een uitgave van Laurens Baas Medicoaching — Maakt dokters samen beter | Kennedylaan 2, 3533 KH Utrecht