Review: Peter Gerritsen, psycholoog

Als trainer en teamcoach is dit een waardevol boek om inzicht te verkrijgen in de wereld van artsen en specialisten. Laurens Baas gebruikt zijn ervaringen met de zorg om helder te maken dat persoonlijke effectiviteit en samenwerking essentieel is voor het goed functioneren van artsen. Het mooie is verder dat het boek praktische handvatten biedt om de theorie direct te kunnen toepassen. De aangehaalde oefeningen en tips zijn direct te realiseren, met maximaal resultaat!

De praktijkvoorbeelden geven voor mij een beter beeld van de wereld die voor een buitenstaander, zoals ik, soms moeilijk te doorgronden is. Met name het hoofdstuk over de medisch specialist was voor mij leerzaam om deze groep nog beter te begrijpen. En ook hier weer veel goede tips voor goede samenwerkingen in ziekenhuizen. Dus ook voor (team)coaches die werken in de zorg is dit boek een aanrader!
Het boek van Laurens Baas leest makkelijk, is duidelijk van opzet en is vormgegeven met heldere illustraties.  Prettig vind ik dat elke genoemde theorie een bronvermelding heeft. Op die manier kan ik me nog verder verdiepen in de onderwerpen uit het boek!

—Peter Gerritsen, psycholoog

Teamcoach en Trainer
Psydos Utrecht

Hoe dokters beter kunnen worden is een uitgave van Laurens Baas Medicoaching — Maakt dokters samen beter | Kennedylaan 2, 3533 KH Utrecht